Het financiële plan: de financiële basis voor jouw onderneming.

31 mei 2023

Een doordacht financieel plan heeft veel invloed op het succes van een bedrijf. Het is de leidraad die je helpt om belangrijke financiële beslissingen te nemen en je bedrijf op koers te houden. Voor startende ondernemers heeft het als doel om inzicht te geven in de verwachte kosten, opbrengsten en financiële haalbaarheid van het het bedrijf. Bij SmartHub Incubator Industry (SHII) maken wij daarom tijdens ons voortraject gebruik van een beknopt financieel plan die je in staat stelt snel aan de slag te gaan. 

Het beknopte financiële plan van SHII.

Binnen ons beknopte financiële plan staat de liquiditeitsbegroting centraal. Een liquiditeitsbegroting geeft inzicht in je verwachte inkomsten, uitgaven en beschikbare kasstromen van een bedrijf over een bepaalde periode. Het doel van een liquiditeitsbegroting is normaal gesproken om een overzicht te bieden van de verwachte liquiditeit van het bedrijf, dat wil zeggen de beschikbaarheid van voldoende geldmiddelen om aan lopende verplichtingen te voldoen. Echter gebruiken wij de liquiditeitsbegroting als tool om op een laagdrempelige manier inzicht te krijgen in welke gevolgen bepaalde financiële beslissingen kunnen hebben voor jouw bedrijf. 

Voorbeeld SHII plan

De kracht van een financieel plan voor startende ondernemers.

Wat gebeurt er namelijk als je er toch voor kiest om dat ene onderdeel om te wisselen voor de goedkopere variant, maar je dan wel je verkoopprijs 2% moet verlagen? Door het financiële plan in te vullen kun je met een paar clicks zien wat voor invloed zulke beslissingen hebben. Het stelt je in staat om beter geïnformeerde keuzes te maken en de mogelijke risico’s en kansen te identificeren voordat je daadwerkelijk beslissingen neemt. Op deze manier helpt de liquiditeitsbegroting je om op een meer strategische en doordachte manier financiële beslissingen te nemen, waardoor je de financiële stabiliteit en groei van je bedrijf kunt bevorderen.

Bij SHII raden we sterk aan om een beknopt financieel plan op te stellen bij de start van een onderneming. Dit is ook de reden waarom wij dit altijd in ons voortraject toepassen. Wil jij weten hoe ons voortraject eruit ziet? Lees dan het artikel: Een vliegende start naar succes: Van product naar winstgevend bedrijf met SHII coaching.

Ons ervaren team staat klaar om je te begeleiden bij het opstellen en invullen van het financiële plan, zodat je een duidelijk beeld krijgt van jouw financiële situatie en de benodigde stappen kunt zetten naar succes. Ben jij nieuwsgierig naar wat wij voor jou zouden kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Copyright 2024 SmartHub Incubator Industry | Alle rechten voorbehouden Disclaimer