Een vliegende start naar succes: Van product naar winstgevend bedrijf met SHII coaching. 

26 mei 2023

Welkom bij SmartHub Incubator Industry (SHII), waar we gepassioneerde Achterhoekse startende ondernemers in de maakindustrie ondersteunen met het versneld uit te groeien naar een succesvol bedrijf. Ben jij een ambitieuze ondernemer met een innovatief idee? Wil je de sprong wagen en jouw product of dienst omzetten in een winstgevend bedrijf? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Bij SHII begrijpen we dat elke onderneming anders is. Daarom bieden we een persoonlijke aanpak die is afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen. Om die behoeftes en doelen in kaart te brengen hebben we wel een aantal stappen die we doorlopen. Daar willen wij jou graag wat over vertellen. In dit artikel lees je hoe het voortraject eruit ziet om erachter te komen of en hoe wij jou kunnen helpen. 

Stap 1. Kennismaking.

Allereerst zullen wij je uitnodigen bij ons op locatie voor een kennismaking, waarbij we de tijd nemen om elkaar beter te leren kennen en inzicht te krijgen in jouw unieke uitdagingen en doelen. Deze kennismaking vindt plaats met onze incubator manager. Tijdens de kennismaking willen we inzicht krijgen in jouw specifieke situatie. We luisteren naar jouw ideeën, plannen en ambities. We willen graag weten wat jou drijft, welke obstakels je tegenkomt en welke doelen je wilt bereiken. 

Het uiteindelijke doel is dan ook om erachter te komen of er een klik is tussen jou en SHII. We kijken vooral naar of jij er een goed gevoel bij hebt en of de levensfase en aard van jouw bedrijf bij ons past. Alles op groen? Dan kunnen we door naar stap 2! 

Stap 2: Inzicht krijgen in jouw bedrijfsconcept.

Na de kennismaking bij SmartHub Incubator Industry (SHII), is het tijd om verder te gaan met de volgende stap. We zullen jouw twee opdrachten geven die ons en jouzelf duidelijker inzicht moeten geven van jouw bedrijfsconcept. 

Een van de opdrachten die je krijgt, is het invullen van het business model canvas. Dit canvas is een visueel hulpmiddel dat helpt bij het structureren en begrijpen van jouw bedrijfsconcept. Het dwingt je om na te denken over belangrijke aspecten zoals de waardepropositie, klantsegmenten, kanalen, inkomstenstromen en kostenstructuur. Door het invullen van het canvas krijg je een duidelijk beeld van hoe jouw bedrijf functioneert en waar de kansen en uitdagingen liggen.

Daarnaast vragen we je om ons beknopte financiële plan in te vullen. Dit plan geeft inzicht in de belangrijkste financiële aspecten van jouw bedrijf. Wij geloven vooral in aanpakken maar het is belangrijk dat er een basis ligt vanuit waar we kunnen sturen. Dit plan helpt je om realistische doelen te stellen, een duidelijk beeld te krijgen van de financiële haalbaarheid van jouw onderneming en strategische keuzes te maken.

Het is goed om te weten dat je deze opdrachten niet alleen hoeft te doen. We zullen je begeleiden en ondersteunen gedurende dit proces. Onze coaches staan klaar om je te helpen bij het invullen van het business model canvas en het opstellen van het financiële plan. 

Stap 3: Persoonlijke Coaching.

Zodra je de opdrachten bij stap twee hebt uitgevoerd, zullen we een vervolgafspraak inplannen waarbij een business coach aanwezig zal zijn. Deze business coach wordt zorgvuldig toegewezen op basis van jouw specifieke uitdagingen en behoeften. We streven ernaar om een coach te vinden die de juiste expertise en ervaring heeft om jou te begeleiden op jouw ondernemersreis.

De rol van de business coach is veelzijdig en omvat verschillende aspecten van begeleiding. Allereerst zal de coach de resultaten van de opdrachten met jou bespreken. Samen zullen jullie de bevindingen analyseren, de sterke punten van jouw bedrijf identificeren en mogelijke verbeterpunten bespreken. Vervolgens zullen jullie concrete vervolgacties opstellen om jouw doelen te bereiken.

Het hebben van een persoonlijke business coach biedt vele voordelen. Het stelt je bijvoorbeeld in staat om te profiteren van de ervaring en expertise van iemand die bekend is met de uitdagingen waarmee startende ondernemers worden geconfronteerd. Daarnaast helpt jouw coach je bij het leggen van contacten met onze partnerbedrijven of andere relevante bedrijven in ons uitgebreide netwerk.

Stap 4: Het SHII pitch-event.

Bij SmartHub Incubator Industry (SHII) organiseren we regelmatig pitch-events waar startende ondernemers de kans krijgen om hun bedrijf en hulpvraag te presenteren aan ons netwerk van ervaren ondernemers uit de Achterhoek. Met deze pitch-events bieden wij een podium aan startende ondernemers die hun bedrijfsplan of ondernemersidee kunnen presenteren aan ervaren ondernemers. Het is goed om te weten dat het geen dragons-den is. Wat centraal staat is jouw hulpvraag. Waar kan ons netwerk van ervaren ondernemers jou bij helpen?

Ons netwerk van ervaren ondernemers uit de Achterhoek is hier om een waardevolle bron van kennis en expertise te bieden. Tijdens het pitch-event zullen zij met aandacht naar jouw presentatie luisteren en meedenken over mogelijke oplossingen en kansen. Elkaar verder helpen staat centraal bij SHII. We nodigen altijd bedrijven uit ons netwerk uit die passen bij jouw specifieke casus en die mogelijk kunnen bijdragen aan jouw groei en succes. Dit betekent dat je kunt rekenen op relevante feedback, waardevolle contacten en mogelijke samenwerkingen die jou verder kunnen brengen op jouw ondernemersreis.

Het pitch-event is een belangrijk onderdeel van ons programma bij SHII. Het biedt een platform om waardevolle feedback te ontvangen en connecties te leggen. Daarnaast krijg je meteen een voorproefje van hoe het is om direct mee te kunnen liften op de kennis en ervaring van het SHII-netwerk. 

Stap 5: Meedoen met het SHII programma.

Nu je in het kort hebt kunnen meemaken hoe het is om ondersteuning te krijgen van SHII is het moment daar dat je officieel mee kunt doen met het programma. Je zult dan beschikking krijgen tot alle faciliteiten die SHII te bieden heeft. Bijvoorbeeld onze werkruimtes, werkplaats, het unieke vouchermodel, productiefaciliteiten van partners, jouw coach, etc. Naast de persoonlijke begeleiding en faciliteiten bieden we ook mogelijkheden om deel te nemen aan workshops, trainingen en evenementen die gericht zijn op het bevorderen van jouw kennis en vaardigheden. 

Als deelnemer van het SHII-programma kun je rekenen op continue ondersteuning, begeleiding en inspiratie. We zijn er om jou te helpen bij elke stap op jouw ondernemersreis en om je te voorzien van de tools en middelen die je nodig hebt om succesvol te zijn. We geloven in jouw potentieel en zijn vastbesloten om jou te helpen groeien en slagen in de maakindustrie! 

Ben jij na het lezen van dit artikel nieuwsgierig naar hoe wij jou zouden kunnen helpen? Stuur dan een mail naar info@shii.nl. We maken graag kennis met je!

Copyright 2024 SmartHub Incubator Industry | Alle rechten voorbehouden Disclaimer