Het verhaal van Bekking 3D

Van 3D scan naar CAD-model.

Niels Bekking is de man achter Bekking3D. In Januari 2021 heeft Niels de start gemaakt met zijn onderneming in 3D scannen. De vader van Niels, oprichter en eigenaar van BeGeDo, had al langer de intentie om 3D scannen toe te passen binnen zijn bedrijf. Na het aanschaffen van een 3D scanner kwamen zij er echter al snel achter dat wegens de hoge complexiteit en nieuwheid van deze technologie dit niet zo recht rechttoe rechtaan was als zij dachten. Daarom hebben zij destijds besloten om dit idee te parkeren.

Niels daarentegen was onderhand wel enorm enthousiast geworden. Met zijn jarenlange ervaring in de spuitgietmatrijzenbouw zag hij grote kansen liggen voor reverse engineering. Uiteindelijk heeft Niels de mogelijkheid gekregen om in de avonduren de scanner te gebruiken om te kijken of hij deze technologie wel onder de knie kon krijgen.

Gelijktijdig met het oprichten van Bekking3D kwam Niels de SmartHub Incubator Industry tegen. Hij is bij ons binnengestapt uit nieuwsgierigheid en al snel was er een goede klik. Wij werden enthousiast van zijn verhaal en zo ook andersom. In eerste instantie hebben wij Niels geholpen met het aanscherpen van zijn businessplan. Kort daarna gaf Niels aan dat hij wel gebruik zou willen maken van een werkruimte binnen ons pand. Daarnaast hebben we hem in contact gebracht met verschillende partijen uit ons netwerk waar al een aantal mooie klussen uit naar voren zijn gekomen.

De focus van Bekking3D ligt momenteel breder dan de matrijzen en reverse engineering. Niels krijgt interesse vanuit de meest uiteenlopende branches en ziet grote kansen in het combineren van 3D scannen met 3D printen. Wanneer bijvoorbeeld een onderdeel kapot is zou hij deze in kunnen scannen, in een CAD-programma kunnen repareren en vervolgens geprint weer aan kunnen leveren. 

Copyright 2024 SmartHub Incubator Industry | Alle rechten voorbehouden Disclaimer