Het verhaal van Bombo Bikes

Make a statement, ride a Bombo!
Logo Bombo Bikes
Thierry Crolla
Thierry Crolla oprichter Bombo Bikes

Thierry Crolla is de oprichter van Bombo Bikes. Bombo Bikes helpt stedelingen zich op de meest comfortabele en stijlvolle manier te verplaatsen door de stad. Dit doet Bombo Bikes door het stijlvolle design, comfort en de inzetbaarheid van scooters te combineren met de voordelen van een elektrische fiets.

In 2018 zag Thierry het nieuwsbericht dat er in Amsterdam een helmplicht zou komen voor de blauwe kenteken scooters. Deze scooters mogen maximaal 25 kilometer per uur en hiermee mag je zonder helm op het fietspad rijden. Niet lang daarvoor was Thierry al bezig met het inkopen, opknappen en verkopen van fietsen waaronder elektrische varianten. Hij was gefascineerd door alle ontwikkelingen in de fietsenbranche en dan met uitstek rondom de bakfietsen. Hij zag dat er de meest gekke dingen gedaan werden met elektrische fietsen. Bijvoorbeeld elektrische tweewielers met een enorme bak voorop, driewielers met een nog veel grotere bak achterop en soms zelfs fietsen met zes wielen die wat weg hadden van heuse vrachtwagens. Dat er dus veel meer mogelijk is met elektrische fietsen was voor Thierry wel duidelijk. Daarom vond hij het gek dat er met de "gewone" elektrische fiets nog heel weinig werd gedaan. Dit bleef nog steeds maar een fiets die alleen 1 persoon op een niet zo comfortabele manier van A naar B bracht. Dat kon beter en daarom heeft Thierry Bombo Bikes opgericht.

De afgelopen tijd heeft Thierry hard gewerkt aan het design en het eerste prototype. Wij hebben Thierry verbonden aan onze partner Van Raam die hem hierbij heeft ondersteund. Daarnaast heeft hij dankzij zijn doordachte plannen al meerdere vouchers binnen weten te halen en hebben wij hem daarom op financieel gebied ook kunnen ondersteunen. Het eerste prototype is af en hiermee zal Bombo Bikes een pre-order verkoopcampagne starten. Tegen een fikse korting kan je binnenkort een van de eerste zijn met de Bombo Primo.

Copyright 2024 SmartHub Incubator Industry | Alle rechten voorbehouden Disclaimer