Het verhaal van Charged

Wordt ook Charged voor de energietransitie!

Roeland Nagel en Twan Vooijs hebben altijd al een fascinatie voor batterijen gehad. Na jaren van bouwen, testen en tweaken van accupakketten kwamen zij erachter dat ze inmiddels al meer wisten van batterijtechnologie dan vele bedrijven. Daarom zijn Twan en Roeland in 2017 begonnen met Charged. 

De focus van Charged is altijd al "iets met batterijen" geweest. Vanuit daar zijn ze bezig met het zoeken in de markt, dingen proberen en kijken waar tractie ontstaat. Van de handel in losse componenten, een portable stopcontact voor kantoorruimtes tot DIY battery kits waarmee jij je eigen accupakket kan maken. Momenteel ligt de focus op thuisbatterijen met veel capaciteit waar je thuis energie in kunt opslaan.

 

De thuisbatterijen van Charged werken in combinatie met een hybride omvormer. De omvormer kan energie van zonnepanelen of het net naar de accu sturen. Op een gunstig moment kan deze energie gebruikt worden voor de eigen woning. Het is zelfs ook mogelijk om de energie uit de thuisbatterij het net op te sturen zodat de kolencentrales minder hard hoeven te draaien.

Sinds April 2021 is Charged aangesloten bij de SmartHub Incubator Industry. Wij ondersteunen ze voornamelijk met onze kennis en netwerk. Wij hebben Charged bijvoorbeeld gekoppeld aan onze partner Knippenborg Subsidieadvies. Zij hebben al meerdere voorstellen geschreven die allemaal zijn toegekend. Dit biedt Charged de mogelijkheid om nog meer aan ontwikkeling te doen. 

De energietransitie is nodig en in volle gang. De gang naar groene energie wordt op dit moment geremd door een onbalans tussen de opwek van groene, maar variabele energie en een explosief stijgende energievraag. De ambitie van Charged is om een belangrijke speler te worden in het oplossen van deze onbalans problemen door het inzetten van lokale batterij capaciteit bij bedrijven en particulieren.

Copyright 2024 SmartHub Incubator Industry | Alle rechten voorbehouden Disclaimer