Het verhaal van Pritec Automation

Breng betaalbare CNC technologie in uw werkplaats.

In januari 2021 is Peter Prinsen gestart met Pritec Automation. Peter is destijds begonnen met Pritec omdat hij een CNC plasmasnijmachine nodig had. Maar wat doe je als de levertijden van materiaal bij externe leveranciers lang zijn en de prijs van de huidige machines is de markt hoog zijn? Precies, dan ontwikkel en bouw je er zelf een.

Een CNC plasmasnijmachine is hoofdzakelijk voor metaalbewerking. Dankzij een computer gestuurd systeem kunnen allerlei verschillende staalsoorten nauwkeurig uitgesneden worden. Dit wordt op basis van 2D of 3D tekeningen gedaan.

Peter kwam er dus al snel achter dat de doorlooptijd bij externe leveranciers enorm lang zijn. Wil je dan in huis produceren? Dan is er op de markt voor ZZP'ers en het MKB eigenlijk niks betaalbaars beschikbaar. De ontwikkeling van de plasmasnijmachine ging peter zo goed af dat hij besloot om eens te kijken of er markt is voor zijn machine. En met succes.

In 2021 verkocht Peter al tientallen machines. Maar misschien nog interessanter, ook tientallen machines niet. Gewoonweg omdat hij de vraag niet kon bijbenen. Tijd om op te schalen en uit te breiden dus. Hiervoor heeft Peter zich aangesloten bij de SmartHub Incubator Industry.

Wij hebben Peter gekoppeld aan een van onze coaches. Samen zijn zij aan het kijken welk werk hij het beste uit kan besteden. Of waar hij juist mensen voor aan kan nemen. Allemaal met als doel dat Peter zoveel mogelijk bij zijn eigen kracht kan blijven.

Het grote doel van Peter is om uiteindelijk een lijn van CNC gestuurde bewerkingsmachines te produceren onder het merk Pritec. Dit voor verschillende bewerkingen en toepassingen. Zoals staal, hout, kunststof etc. Allemaal machines die betaalbaar zijn voor de MKB, ZZP, scholing en hobbyisten in de maakindustrie.

Copyright 2024 SmartHub Incubator Industry | Alle rechten voorbehouden Disclaimer