Het verhaal van SUP yourself

Enjoy the water, SUP yourself

In 2019 heeft Joyce Vissers haar passie voor suppen (Stand Up Paddling) en haar droom om dit naar de Achterhoek te halen verwezenlijkt; ze is haar eigen SUPschool “Joy to SUP” begonnen. Sindsdien heeft ze al veel mensen blij kunnen maken door lekker op de Achterhoekse wateren sportief en ontspannen bezig te zijn d.m.v. SUPlessen, SUPyoga-lessen en SUPtours.

Naast de SUP-activiteiten die Joyce geeft is er veel vraag naar het huren van SUPboards zodat iedereen dit zelf op elk gewenst tijdstip kan doen. Helemaal in deze huidige tijden maakt suppen je hoofd helemaal lekker leeg en ben je ook nog eens sportief en in de buitenlucht bezig. Om deze reden heeft Joyce samen met haar man Sjoerd Vissers in mei 2021 het bedrijf SUP yourself opgericht.

Op dat moment verhuurden ze de SUPboards namelijk vooral op basis van reserveringen maar ook ter plekke wanneer er nog boards beschikbaar waren. Dit gaf logistieke uitdagingen omdat ze uiteraard niet altijd op dezelfde locatie zijn.

Na wat brainstormsessies en schetsen hadden ze een oplossing voor dit probleem gevonden: een SUP verhuurbox zodat je waar je maar wilt en wanneer je maar wilt een SUPboard kunt huren.

De SUP verhuurbox is een soort container box die bij een recreatieplas komt te staan met daarin verschillende lockers met SUPboards. Deze SUPboards kun je online via de website voor een bepaalde tijd reserveren. Betalingen gaan automatisch en op de locatie van de box open je (digitaal) de locker met jouw board. SUPboard eruit, je eigen spullen erin en je kunt het water op! Na het suppen gaat het board weer terug in jouw locker en ga je relaxed weer huiswaarts.

Gelijktijdig met de oprichting van SUP yourself hebben Joyce en Sjoerd zich aangesloten bij de SmartHub Incubator Industry. Ze hadden namelijk een heel goed idee maar wisten niet precies hoe ze van dit idee een echt bedrijf konden maken.

Tijdens het SmartHub Incubator Industry pitch-event waar Joyce en Sjoerd aan mee deden merkten ze al dat zij niet de enigen waren die geloofden in het idee. Al snel erna zijn in samenwerking met een aantal SHII-partners de eerste twee prototypes ontwikkeld. Hier kwam van alles bij kijken. Van het sloten- en reserveringssysteem tot aan het ontwerp en productie van de SUPverhuurbox zelf.

Dit seizoen heeft SUP yourself met groot succes de eerste twee prototypes op twee locaties gedraaid. In één zomer zijn de supboards meer dan 1400 keer verhuurd. De kinderziektes zijn eruit. Tijd dus om de volgende stap te zetten naar een SUPverhuurbox welke goed op schaal te produceren is. Hiermee wilt SUP yourself ervoor zorgen dat iedereen waar dan ook in Nederland (en daarbuiten) zelf op een zo laagdrempelig mogelijke manier kan gaan suppen op momenten dat dit het beste uitkomt.

Copyright 2024 SmartHub Incubator Industry | Alle rechten voorbehouden Disclaimer